Home ReviewsAlbum Reviews JACQUES MEES – Sound Of The South (Eigen Beheer)

JACQUES MEES – Sound Of The South (Eigen Beheer)

by Patrick Van Hauwaert

Vanuit de lage landen komen af en toe wel eens leuke plaatjes toegewaaid. Deze keer is het er een eentje die bol staat van de americana en country. Samen met een pak vrienden en collega muzikanten, zette Mees zich aan de tafel om een aantal songs op te nemen geïnspireerd door artiesten die hij zijn mentors noemt.

Mees is niet direct een naam die veel belletjes doet rinkelen maar ondertussen heeft de man toch al meer dan een handvol platen uitgebracht. Begeesterd door roots muziek en gezegend met een stem die net te lang in de whisky gelegen heeft, brengt Mees meer dan eens een mooi eerbetoon aan de grootheden van de Amerikaanse roots en folk scene.

Ook deze Sound Of The South is gedrenkt in bovengenoemde sfeer. Een pretentieloze plaat met zes goede nummers erop die je meteen doet vergeten dat we in Europa wonen en dat het niet onze beste jaren zijn. En dat is eigenlijk wat we van goede muziek mogen verwachten. De plaat klokt net af onder de 20 minuten, doet ons soms eens denken aan Tom Waits en op andere momenten aan Townes Van Zandt. En dit is dan ook de perfecte omschrijving van waar je het allemaal moet gaan zoeken.  

Luister en geniet, en er is geen reden waarom je dat met mate zou moeten doen.

Mr Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More