Home ReviewsAlbum Reviews EMPIRION – ADSR (Dependent Records)

EMPIRION – ADSR (Dependent Records)

by Yves Van der Straete

Combineer Cubanate met een dosis Die Krupps en een wolkje Front Line Assembly. Dat zal wel de beste omschrijving zijn die we kunnen geven aan de sound van deze groep EMPIRION uit Californië. ADSR staat voor Attack, Decay, Sustain, Release: de vier componenten van een muziek impuls vanaf het drukken op de knop tot de stilte. Vanaf het drukken op de knop van onze installatie om deze release te beluisteren  weten we waar ze voor staan: een lekkere kruising tussen EBM en techno die een aanstekelijk ritme combineert met toffe elektroklanken. Het is de tweede single uit het album Resume waar elf nummers op staan die allen tussen de zes en negen minuten duren. Heel het album ademt diezelfde agressie uit als ADSR, de ene splinterbom ontploft na de andere granaat en na het laatste obus kunnen we besluiten dat het bom van een plaat is in zijn genre.

Voor iemand die niet speciaal vertrouwt is met het genre klinkt alles wel een beetje gelijk en net daar wringt het schoentje. Een groep als Front Line Assembly brengt veel meer afwisseling op één schijf waardoor je blijft luisteren. Hier haak je sneller af wegens een beetje te veel beats en klanken die te lang herhaald worden in nummers die dan net iets te lang duren. Als het ware iets te veel techno om van de EBM te kunnen genieten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More