Home ReviewsAlbum Reviews CROSS BRINGER – The Signs Of Spiritual Delusion (Consouling Sounds)

CROSS BRINGER – The Signs Of Spiritual Delusion (Consouling Sounds)

by Patsker Omaer Beguin

Het Consouling Sounds label staat bekend voor hun genre overschrijdende uitgaven die compromisloos en messcherp kunnen uithalen. Cross Bringer is een Belgisch-Russische samenwerking met vroegere leden de Russische experimentele grindcore groepen Euglena en The Homeless Is Dead (THID).

The Signs Of Spiritual Delusion werd in elkaar geknutseld net voor het uitbreken van de covid-19 pandemie en reflecteert sferen van verwarring en waanzin. Cross Bringer knalt op muzikaal gebied maar met de vocalen hebben we het toch wat moeilijker. Het album uit zich met het fenomeen ‘prelest’ wat op spirituele misleiding wijst. Nu misleiding kregen we wel met The Signs Of Spiritual Delusion.

Cross Bringer flirt doorheen de verschillende hardere muziekgenres zoals post metal, black metal en grindcore met halverwege de plaat, een soundscape interludium. Deze pitstop stelde ons in staat toch nog verder te luisteren naar het eentonige en irritante geschreeuw. Het bindmiddel dat het gegil met de vette riffs en de razende blastbeats tot eenheid kon