Home Reviews DE AMBASSADE – Zo Hoog Als De Bogen (Knekelhuis)

DE AMBASSADE – Zo Hoog Als De Bogen (Knekelhuis)

by Kennet De Bondt

‘In een wereld waar vervreemding en eenzaamheid steeds meer afstand tussen alle wezens creëren’ zoeken Pascal Pinkert en Timothy Francis (bassist) van De Ambassade naar nieuwe horizonten. Of ze die effectief vinden met hun nieuwe single Zo Hoog Als De Bogen is een vraag die wij trachten te beantwoorden.

Het nummer past mooi in de darkwavestijl die de band nastreeft en is opgebouwd uit drie akkoorden. Muziek hoeft niet noodzakelijk complex te zijn. De song begint met een paar eenvoudige synthnoten die je het hele nummer mag blijven bewonderen en plots valt een basic drumcomputer in met een ietwat ongemakkelijk aanvoelende optijd. Het brengt je meteen in de mystieke en duistere sfeer die we in de vorige releases van de band hoorden.
De eenvoudige rifs en typische choir- en “aah”- klanken uit de jaren ’70 en ’80 versterken dat gevoel. Het bijna vier minuten lange nummer geeft de nostalgische new-waver ruimschoots de tijd om zich met diep gebogen hoofd over de dansvloer te bewegen en te mijmeren over complexe existentiële vragen.

De Ambassade maakt met Zo Hoog Als De Bogen gebruik van een beproefd recept en slaagt er ongetwijfeld in een sfeer te creëren. De boodschap die ze trachten te brengen met de tekst in deze hectische en moderne maatschappij is zeer zeker het beluisteren waard. Of we nu gecharmeerd zijn door de muzikale recherche in het nummer is uiteraard een andere kwestie.

De Ambassade ontstond in 2015 en ze brachten al twee keer een ep uit: Wat Voel Je Nou (2016) en Verloren (2018). Op 9 september 2019 brengen ze hun eerste album Duistere Kamers uit. We verwachten tevens live uitvoeringen van dit album met Mian als extra bandlid.

Beluisteren op Bandcamp, volgen op Facebook.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More