Home ReviewsAlbum Reviews 25 Compost Records Box Set (Compost records)

25 Compost Records Box Set (Compost records)

by Rudi De Bleser

Een unieke box met 10 platen ter gelegenheid van 25 jaar Compost Records! Voor veel mensen is dit het beste Duitse onafhankelijke clublabel en absoluut toonaangevend voor house, future jazz en downbeat.

Deze box-set verzamelt muziek, gedachten en citaten van tientallen producers, dj’s en muzikanten. Het idee was artiesten te vragen om hun favoriete Compost-tunes te herinterpreteren. Naast de remixen en uitverkochte klassiekers zitten er ook een paar exclusieve tracks in deze gelimiteerde, handmatig genummerde 10×12”-doos.

In de liner notes van oprichter Michael Reinboth lees je de geschiedenis van het label. In de box ook nog een downloadcode, enkele bonustracks én twee mixtapes (cassettes) van ceo’s Michael Reinboth en Thomas Herb.

Compost Records evolueerde in zijn 25-jarige bestaan van een klein slaapkamerlabel naar een zeer productief en gewaardeerd merk, gevestigd in München. Vandaag telt Compost Records zo’n 550 releases, waarvan bijna 90% op vinyl. De bekendste artiesten van het label zijn Beanfield, Trüby Trio, Fauna Flash, Koop, Jazzanova, Kyoto Jazz Masive, Minus 8, Rainer Trüby, Marsmobil en Web Web.

De muziek is echt grenzeloos, met diverse muzikale invloeden en gemixte stijlen. Ook op deze verzamelaar vind je weer veel jazz, brasil, hiphop, electro, techno, house en soul. Rainer Truby zei daarover: “Jazz is de peetvader, elektronische muziek de moeder en wij zijn de kinderen.” Centraal bij Compost Records staat uiteraard de future jazz: uiteenlopende jazzy elementen op een intelligente complexe beat.

Pareltjes en topnummers van “the usual suspects”: Truby Trio, Fauna Flash, Web Web, A Forest Mighty Black, Lorenz Rhode en Claudio Coccolutto, teveel om op te noemen. Slechts enkele afknappers (kermishouse en flutdisco) voor Tomorrowland maar voor de rest een overvloed aan kwaliteit, prachtig uitgegeven, redelijk geprijsd en met mooie extra’s.

Limited edition, dus snel wezen is de Botschaft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More