Home ReviewsAlbum Reviews BLITZZEGA – Chavalo ep (Forced Nostalgia)

BLITZZEGA – Chavalo ep (Forced Nostalgia)

by Patsker Omaer Beguin

Het uiterst eigenzinnige Belgische label Forced Nostalgia zorgt deze keer ook voor hardhoofdige deuntjes met hun laatste release. Blitzzega is een project rond Bjorn ‘Wolf’ Eriksson, Antwerps componist en gitarist die eerder bekendheid verwierf met bands als Maxon Blewitt, Eriksson Delcroix en componist van de soundtrack The Broken Circle Breakdown.

Chavalo is een ep met vier nummers waaronder drie remixes van onder meer Joris Brallemans (aka Milan W) en acid-elektro fenomeen Freddy Fresh. De aanstekelijke beats met de zéér sexy disco vocalen van Nathalie Delcroix maken van Chavalo een meer dan aardig plaatje. De remixen hebben elk hun eigen karakter en uitwerking. Blitzzega toont de liefde voor groovy elektronische muziek.

In 2001 bracht Blitzzega zijn titelloos debuut uit, in 2006 de tweede Sounds On Radical PacifismChavalo maakt lichte synth-pop met een hard randje doorspekt met invloeden uit de jaren 80. Blitzzega speelt live met een heuse band. Het is wel nog wat vroeg maar laat die zomer maar komen. Met de Chavalo op de achtergrond zullen de cocktails nog beter smaken. Dit is een plaatje met een stem en uitstraling waar men spontaan uit de kleren voor gaat.

BANDCAMP

BLITZZEGA – Chavalo ep (Forced Nostalgia)

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More