Home Belgisch Weldra debuut voor Barely Autumn

Weldra debuut voor Barely Autumn

by Bart Verlent

Eind deze maand brengt platenmaatschappij Zeal Records het debuutalbum uit van Barely Autumn.

Onder invloed van de melodische melancholie van Elliott Smith, Sophia en Eels schreef Brusselaar Nico Kennes de nummers bij elkaar, tekstueel haalde hij de mosterd bij Nick Cave en Neil Young. Barely Autumn catalogeert zijn muziek onder de noemer indierock met een sepia filter, nu eens aanstekelijk, dan weer weemoedig, maar altijd puur en oprecht.

Voor de mastering trok frontman Nico naar Londen en ging in zee met John Davis, die eerder ook al zijn kunnen bewees voor Led Zeppelin en Nick Cave.

Dat de band ambitieus is, getuigt van hun voorprogramma voor Sophia in een uitverkochte AB, hun medewerking aan de soundtrack van de EEn-serie De Ridder en verkregen ze de samenwerking van Chantal Acda voor de backings in twee nummers op dit debuut.

Bareley Autumn stelt hun album voor op 29 september in het Stuk te Leuven, op 26 oktober in Café Café te Hasselt, op 3 november in de 4ad te Diksmuide en op 17 december in de AB te Brussel.

Foto : Lara Gasparotto

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More