Home Nieuws Tweede langspeler voor Big Thief

Tweede langspeler voor Big Thief

by Didier Becu

Big Thief heeft een opvolger klaar voor het alom geprezen UFOF. Hun nieuwe album Two Hands komt uit op 11 oktober via 4AD.

Big Thief (c) : 4AD/ Dustin Condren

Two Hands werd opgenomen in de Sonic Ranch-studios nabij Texas met Dom Monks en Andrew Sarlo achter de knoppen. De band ziet het album als de “aardse tweeling” van UFOF. Qua teksten zal het donker worden want Lenker spreekt van politieke songs die niet per se over politiek gaan, maar bijvoorbeeld over de manier waarop we de aarde vernielen of hoe het scenario van een derde wereldoorlog alsmaar dichterbij komt.

Frontvrouw Adrianne Lenker: “Two Hands zit vol nummers waar ik trots op ben. Ik kan me best voorstellen dat ik nog zal zingen als ik oud ben. Muzikaal en tekstueel kun je onze muziek niet veel verder gaan opsplitsen dan hoe we op onze nieuwe plaat te werk zijn gegaan.”

Wat ze daarmee bedoelt is ons niet meteen duidelijk. Wel is Two Hands een plaat waar we volop naar uitkijken en die live te beleven valt op 16 augustus op Pukkelpop en op 5 maart in de AB.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More