Home Belgisch Twee cultplaten van Dandy Davy digitaal.

Twee cultplaten van Dandy Davy digitaal.

by Didier Becu

A Winner’s Day In Hell Today en Destination Bigger Tree. Het zijn twee platen die weliswaar obscuur zijn, maar in België toch de titel van cultplaat hebben weggekaapt. Uitgebracht in respectievelijk 2010 en 2014 verwierf de maker Dandy Davy via de pers al gauw de bijnaam van de Vlaamse Daniel Johnston. Op het tweede album werkten o.a. Luc De Vos, Tiny Legs Tim, Little Trouble Kids en muzikanten van Raketkanon, tomàn, Gorki en Moony mee.

Het verhaal begint in 2001 als de Houthulstenaar Davy Vercaigne muziek begint te maken.
Van bij het begin zijn de absurde en bijwijlen provocerende humor aanwezig , maar evengoed de vertwijfeling en melancholie – van gebroken liefdes of van het leven zelf. Vercaigne raakt bekend wanneer hij in het begin van 2007 onverwacht en onvoorbereid met een standupcomedy-act in de finale van de Canvas Comedy Cup terechtkomt. Na de Comedy Cup-ervaring keert hij terug naar het schrijven van intense, eerlijke songs Zijn debuut-cd A Winners Day In Hell Today wordt opgenomen in de studio van Gorki-bassist Erik Van Biesen. In 2010 wint Dandy Davy de prijs voor Jong Muziek op Theater Aan Zee in Oostende en met dat geld neemt hij zijn volgende plaat, Destination Bigger Tree op.

(c) : Eva Vlonk

We hoeven er geen tekeningetje bij te maken dat deze platen ondertussen moeilijk te vinden zijn, maar omdat tegenwoordig alles digitaal kan, heeft FONS Records er zich om bekommerd dat deze twee platen beschikbaar zijn via de digitale platformen, en dat vanaf 6 december. En er is meer, want de twee albums zijn geremasterd door de Franse Welshman  JP LeMix die destijds ook als engineer, mixer en co-producer bij de opnames betrokken was.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More