Home Belgisch The Golden Glows heeft nieuwe single uit.

The Golden Glows heeft nieuwe single uit.

by Björn Comhaire

Banks Of The Ohio is de tweede single van The Golden Glows’ nieuwe studio-album. Na een concertresidentie in de Ancienne Belgique rond The Anthology Of American Folk Music bracht deze folkband de bijbel van de Amerikaanse folk naar de 21e eeuw, met een nieuw album, genaamd The Songbook of Harry Smith, dat gereleaset werd op 2 oktober 2019. 

(c) The Golden Glows

Banks Of The Ohio is een Amerikaanse murder ballad uit de negentiende eeuw. De song is een absolute klassieker in het bluegrass-genre, maar oogstte door de jaren heen ook veel succes in de pop. Onder meer Johnny Cash, Dolly Parton, Joan Baez en Olivia Newton-John zetten hun stempel op het nummer. Nu is er dus de versie van The Golden Glows.

Willie, een jongeman, wandelt samen met zijn geliefde langs de oevers van de Ohio-rivier. Als die zijn huwelijksaanzoek weigert, steekt hij haar neer in blinde woede en gooit haar lijk in de rivier. Thuisgekomen toont hij berouw over zijn vreselijke daad. De Glows houden zich aan de originele tekst, maar draaien de geslachten om. In deze versie van de Banks Of The Ohio wordt de misdaad gepleegd door een vrouw, hier vertolkt door Nel Ponsaers en Katleen Scheir.

Je kan The Golden Glows live aan het werk zien op 18 december in CC Het Bolwerk in Vilvoorde.

Luister hier naar Banks Of The Ohio

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More