Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De bubbel van Luminous Belge bestaat deze week uit Brussels Jazz Orchestra, Lefwerk, Tonsils, Heliocentric en EMY. De wekelijkse kwaliteitsinjectie op woensdag met vijftig Belgische songs en een mix van allerlei genres, grote, middelgrote, kleine en piepkleine namen.

Met hun nieuwe album Two Places gaan Brussels Jazz Orchestra de samenwerking aan met enkele namen van buiten de jazzwereld. Zediam aka Zed is een Belgische zanger en rapper die zich al eens aan poëzie durft te wagen. Monique Harcum is een Amerikaanse zangeres die al een tijdje in België vertoeft en onder andere samenwerkte met DJ Grazzhoppa, die ook zijn ding mag doen op het album waaronder Funky Haircut.

Of ze altijd klein blijven zoals de album titel suggereert, betwijfelen we een beetje. Tjons’ beats zijn heel origineel, de man houdt niet van oppervlakkige, lege beats. Hij weet er altijd iets unieks van te maken. Ook Swieso’s raps komen uit een bijzonder originele hoek. Nee, door al deze unieke aspecten denken we dat Lefwerk wel eens groot kan worden. Zalig hiphopplaatje is deze Blijf Klein.