Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De zon draait op volle toeren en wij worden deze week niet alleen getrakteerd op de nodige vitamine D maar ook een injectie van Belgische kwaliteitsmuziek in onze Luminous Belge spotify lijst. Deze week zijn het Dans Dans, Lake Suburbia, Go! Go!! Durango!!!, Maarten VX en Steiger die onze oren strelen.


Cinder Bay is het ideale voorsmaakje dat de heren van Dans Dans ons voorschotelen. De song balanceert tussen verbinding, passie en samenhorigheid. Het subtiele gitaarspel in combinatie met de drums en bas zet meteen de toon en zorgt voor een intieme en dromerige sfeer. Cinder Bay wordt nog krachtiger wanneer het nummer uitbarst met intens gitaarwerk dat overvloeit in een fluïde gitaarsolo. Dans Dans is heer en meester in dit magisch samenspel.

In Leap probeert Sander Mangelschots van Lake Suburbia het perfecte evenwicht te vinden tussen emotie en intelligentie. Daar slaagt hij wonderwel in, we horen een song die ons meesleept naar een intieme droomwereld. Leap gaat over toewijding, knopen doorhakken en het accepteren van de imperfectie. Van dat laatste is er alvast niks te horen want Leap is een sterk nummer dat ons best kan bekoren. De verfijnde song zou zeker niet misstaan als soundtrack bij een serie of film.

Go! Go!! Durango!!! is het project van de Antwerpse singer-songwriter T