Home Grensverleggers Sleep Token brengt elke 2 weken een track uit bij zonsondergang

Sleep Token brengt elke 2 weken een track uit bij zonsondergang

by Wout Meganck

Al gehoord van Sleep Token? Het is een band uit het VK waar een zweem van geheimzinnigheid rond hangt. Wie het zijn wordt zorgvuldig geheim gehouden. In hun clips zijn er haast nooit bandleden te zien. Live spelen ze met maskers op en zwarte mantelkappen aan. Ze verkondigen dat ze de discipelen zijn van de god Sleep en een optreden is dus een soort ritueel voor deze god. 

Maar goed, het moet nog over de muziek gaan, dat zeggen we toch altijd. Muzikaal doen ze wat denken aan de Editors of Bastille, maar dan wel met hier en daar snorrende gitaren die je soms ook bij doombands kan verwachten. In hun liedjes bouwen ze vaak traag en rustig op naar een hoogtepunt om dan uit te barsten. Live gaat het er dynamischer aan toe met veel stroboscopen en rook.

Sedert 2017 brachten ze met mondjesmaat een aantal singles uit en nu zou er dus een album verschijnen dat Sundowning zal heten. Sundowning is een syndroom gelijkaardig aan dementie. Mensen die het hebben worden rusteloos en verward naarmate de dag vordert. Na zonsondergang gaan ze zelfs vaak doorheen gevaarlijke gedragsveranderingen waarbij ze zichzelf en anderen kunnen verwonden. Verwijzend naar de zonsondergang waar mensen met sundowning het moeilijk hebben, zullen ze elke twee weken een nummer uitbrengen, telkens bij zonsondergang. Op die manier kunnen we dus alle nummers bij mekaar puzzelen en tegen 12 november de volledige release kunnen beluisteren. Tot nu kwamen er al drie nummers uit: openingstrack The Night Does Not Belong To God , The Offering en sedert vandaag ook Levitate.

In het VK zijn ze er lichtjes ondersteboven van, want na de eerste twee ep’s  werd de band prompt geprogrammeerd op Reading en Leeds.

Bij ons is het allemaal nog niet begonnen, maar dat komt misschien nog. Op 25 september komen ze hun slaaprituelen uitvoeren in Trix in Antwerpen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More