Home Nieuws Pussy Riot voor het eerst in België in 4AD

Pussy Riot voor het eerst in België in 4AD

by Nel Mertens

Punks en overheid en politie gaan meestal niet hand in hand… Voor het Russische guerillakunstenaarscollectief Pussy Riot geldt dat evenzeer. En daar hebben ze goede redenen voor. Slechts 40 seconden speelden ze op 21/2/2012 in een kerk in Moskou voor ze werden weggejaagd uit de orthodoxe gebedsplaats. En sindsdien waren ze opgejaagd wild en razend populair. Hun optredens waren gericht tegen hun net herkozen leider Poetin. En dat bleef niet zonder gevolgen. Maria Aljochina, Nadezjda Tolokonnikova en Jekaterina Samoetsevitsje werden veroordeeld tot twee jaar strafkamp, waarvan een deel in Siberische strafkampen. Het collectief Pussy Riot gaat punkrockend en niet-gewelddadig de strijd aan voor vrije meningsuiting, rechten voor vrouwen en de LGBTQ+-gemeenschap. Hun strijd voor gelijkheid lijkt onverstoorbaar, ook al werden ze opgesloten en één van hen zelfs vergiftigd.

De kleurrijke outfits en bivakmutsen tonen dat iédereen een Pussy Riot kan zijn. Met luide stem blijven ze hun boodschap verkondigen in onvergetelijk sterke performances. Op zaterdag 30 november zetten de dames voor het eerst voet op een Belgisch podium, ook al heeft Maria Aljochina een uitreisverbod. Hun passage in 4AD IN Diksmuide zal de enige zijn in België tijdens deze tour.

Ze brengen er een luide versie van Riot Days: het muzikale verslag van Maria’s arrestatie, proces en opsluiting. Verwacht je aan een anarchistisch liveconcert met beeld, theater en performance. Maar vooral ook aan rake woorden van een band met inhoud.

Tickets kan je bestellen via de website van 4AD.

Facebookevent

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More