Home Belgisch Poppunt zoekt beste scriptie over (pop)muziek

Poppunt zoekt beste scriptie over (pop)muziek

by Björn Comhaire

Al veertien jaar organiseert Poppunt de Popthesisprijs en ook in 2019 reiken ze een award uit voor de beste bachelor- of masterscriptie over (pop)muziek of het muziekveld. Het doel is nog altijd hetzelfde: onderzoek naar (pop)muziek en de (pop)muzieksector stimuleren. Poppunt wilt de resultaten van al dat harde werk zichtbaar maken voor studenten en onderzoekers die een onderwerp verder willen uitdiepen, maar ook voor de brede muzieksector en de verschillende overheden. Doel is samen te werken aan een beter muzieklandschap in Vlaanderen.

Schrijf (schreef) je tijdens het academiejaar 2018-2019 een bachelor- of masterscriptie over (pop)muziek of het (pop)muziekveld aan een Vlaamse hogeschool of universiteit, dan komt die in aanmerking voor de Popthesisprijs 2019. Het concrete onderwerp en de invalshoek van waaruit je schrijft, doet er eigenlijk niet toe: alles kan.

Lees voor de zekerheid ook het volledige reglement eens door. De beste popthesis wint € 500 (master) of € 250 (bachelor), en eeuwige roem natuurlijk.

De oogst van alle edities staan gebundeld in de Poppunt bibliotheek waar iedereen de ingezonden scripties kan raadplegen of downloaden. Na 13 edities zit die trouwens al aardig vol: je vindt er maar liefst 400 scripties in terug, gaande van een beschrijving van genderrelaties in hiphop, over een economische analyse van collectieve beheersvennootschappen in de EU, tot een onderzoek naar de muzikale behoeften en het zelfbeeld van leerkrachten in het DKO.

De winnende scriptie(s) worden uitgelicht op Muzikale Terzake, Poppunts jaarlijkse studienamiddag in de AB Club.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More