Home Nieuws Patti Smith werkt terug samen met het duo Soundwalk Collective

Patti Smith werkt terug samen met het duo Soundwalk Collective

by Bart Verlent

In 2016 bracht Soundwalk Collective samen met Patti Smith en haar dochter Jesse Paris Smith het album Killer Road uit, een ode aan Velvet Underground zangeres Nico. Stephan Crasneanscki en Simone Merli van Soundwalk Collective hebben Smith terug gecontacteerd om mee te werken aan hun drieluik The Perfect Vision.


Foto: (c) Soundwalk Collecive: Vanina Sorrenti en Patti Smith: Jesse Paris Smith

Deze drie albums verschijnen in de loop van dit jaar op Bella Union en zijn geïnspireerd op de gedichten van Antonin Artaud, Arthur Rimbaud en René Daumal. De opnames vonden plaats in Mexico, Ethiopië en Indië. Omdat de dichters op deze plaatsen zijn geweest, ging het duo in hun voetstappen op zoek naar soundscapes en muziekreferenties. Patti Smith zocht de gedichten die bij de landschappen horen.

Op 31 verschijnt het eerste deel van dit drieluik, The Peyote Dance, een hommage aan Antonin Artaud. Waar we twee voorproefjes uit krijgen met het nummer Ivry en The New Revlations of Being.

Patti Smith is te zien op de Lokerse Feesten op 5 augustus, waar die dag ook Whispering Sons, Charlotte Gainsbourg, Father John Misty, The Germans, Newmoon en Iceage op het programma staan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More