Home Nieuws OLT Rivierenhof presenteert: OLTCLUB.

OLT Rivierenhof presenteert: OLTCLUB.

by Björn Comhaire

Acht avonden in maart wordt OLT Rivierenhof een exclusieve, cosy muziekclub met jong en beloftevol talent op de affiche. Het publiek – ca. 200 personen per avond – staat letterlijk mee op het podium, rond de artiest. Scene-sur-scene ontdek je artiesten die op het punt staan door te breken, gelanceerd zijn of afgelopen jaar hun positie hebben weten te verzekeren. Met dit nieuw project wil Arenberg – dat OLT Rivierenhof organiseert – podiumkansen geven aan jong en beloftevol talent. 

De cultuurhuizen in Antwerpen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om meer aansluiting te vinden met de leefwereld van de jongeren en om jong talent meer kansen te bieden op de podia. De succesvolle concertreeksen in OLT Rivierenhof kennen een trouw publiek, maar de Antwerpse jongeren vinden nog te weinig hun weg naar OLT Rivierenhof. Daarom start de Arenberg met een nieuw muziekconcept in het provinciale groendomein Rivierenhof: OLTCLUB. 

De Arenberg wil nu meer dan ooit kansen geven aan jonge groepen die leven op het ritme van de nieuwstedelijke context. De komende jaren investeert de Arenberg zowel inhoudelijk als ondersteunend stevig in groepen of artiesten die vanuit die stedelijke dynamiek klaar staan om de wereld te veroveren. 

OLTCLUB creëert een clubsfeer in een unieke omgeving die vooral de Antwerpse jongeren hoopt aan te spreken. Het podium van het feeërieke, zomerse openluchttheater verandert in een hippe, edgy spot.

OLTCLUB geeft het podium aan het Antwerpse collectief Condor Gruppe, de Belgische indiepop queen van de toekomst Tsar B, de beloftevolle Belgisch-Boliviaanse producer Susobrino en de frisse feelgoodgroep Mooneye (StuBru’s Nieuwe Lichting van 2019) en de Waalse hiphop band Glauque.

Mooneye – (c) Björn Comhaire

Verder kraakt de jonge Belgische band KRANKk UK garage en grime en brengt IKRAAAN, de r&b-belofte uit de Mechelse underground, goed volk mee. Onder andere de Limburgse Chibi Ichigo, een van de opvallendste rijzende sterren aan het hiphopfirmament en MEYY, ‘the next big thing’ uit Brussel delen het podium met IKRAAAN.

Afgesloten wordt er met een straffe dame uit Kenia/Oeganda MC Yallah feat. haar producer Debmaster en een goed bewaard geheim uit Brussel Bombataz, het viertal combineert funk, jazz met een hoge dosis originele synthpop. Binnenkort worden er nog extra namen toegevoegd aan de affiche.

PROGRAMMA
20/03 – Condor Gruppe + Mooneye
22/03 – Tsar B + Susobrino
26/03 – KRANKk
27/03 – IKRAAAN + MEYY + Chibi Ichigo
28/03 – Glauque
29/03 – MC Yallah & Debmaster + Bombataz

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More