Home Belgisch Nieuwe aanwinsten Luminous Belge.

Nieuwe aanwinsten Luminous Belge.

by SANDRA REGENT

Luminous Belge is onze Spotify-lijst waarop je nieuwe Belgische muziekjes vindt. Alle genres uiteraard. Volg ons, spread the word, support your local scene en alle andere oneliners die we kunnen bedenken. Deze vijf songs staan er vanaf vandaag bij.

Niks beter dan een hevige storm om eens rustig te grasduinen door al het moois dat de voorbije week kwam aanwaaien in het Belgische muzieklandschap. We starten deze stormachtige editie met het explosieve, bombastische Smile van Lady Blaxx. Indiepoprock met een donkere, onheilspellende beat, diep grommende baslijn en een grimmige industrial vibe aangevoerd door de intense soulstem van frontvrouw Raissa Peeters. Je bent gewaarschuwd: dit is een code oranje!

“Listen to the words your read it’s hot air. City never goes to sleep. It shares. Always captive in the screen. You’re losing I will never reappear.” Dit gaat over onze obsessie met sociale media. The Feather oftwel het soloproject van Dan Sans Thomas Medard, laat na een lange stilte opnieuw van zich horen. Uiterst charmante droompop die het ongetwijfeld goed zal doen op de radio. Met z’n springerige bas, vrolijk dansbare melodie en de warme stem van Medard vaart Sister een beetje in dezelfde wateren als Balthazar.

Nummers organisch laten groeien vanuit een riff, groove of tekst om in een soort trance te komen. Dat beoogt de experimentele stonerrock van het Hasseltse trio Crystal Cabinet. De mysterieuze synths, duistere gitaren en sjamanistische drums in hun debuutsingle Sally voeren ons in elk geval naar hogere, psychedelische sferen waar het heerlijk vertoeven is.

Niet enkel Ciara raast door onze ether. Ook de jongens van The Guru Guru doen dat met hun borderline rock, lees: knallende drums, krassende gitaren, een melodische baslijn en theatrale vocals in Delaware. De noiserockers hebben net een nieuw album Point Fingers uit, dat meer dan de moeite loont om eens te gaan beluisteren. De komende maanden stellen ze hun pasgeborene voor op een aantal release shows. Erbij zijn is de boodschap!

Vriezen doet het niet en met deze meer dan geslaagde versie van de ondertussen bijna veertig jaar oude klassieker Suzanne van VOF De Kunst zit die kans er ook niet direct in. De Ballade Van Suzanne van Froze is een catchy meezinger die het op feestjes ongetwijfeld even goed zal doen als het origineel.

Veel luisterplezier met Luminous Belge en tot volgende week voor een nieuwe reeks muzikale ontdekkingen! O ja, volg ons!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More