Home Belgisch Nieuwe aanwinsten in Luminous Belge

Nieuwe aanwinsten in Luminous Belge

by SANDRA REGENT

Wij doen voor één keer braaf wat Maggie ons vraagt en blijven in ons kot. In tijden van nood is er gelukkig nog muziek, één van de dingen waar mensen altijd op kunnen terugvallen. Wij gingen, gemotiveerder dan ooit, verder op zoek naar muziekjes van eigen bodem. 

Niets zo aangenaam als wakker worden met een bakje Morning Coffee van Shht. Een genre op deze song plakken is onmogelijk want het nummer gaat alle kanten op. Groots entertainment van de bovenste plank! Een veelvoud van instrumenten zoals blazers, gitaren, piano, xylofoon en keyboard passeren de revue aangevuld met allerlei aanstekelijke bliepjes en vermakelijke vocals. Een Shht-recept gebaseerd op hun herkenbare dynamische en opwindende sound die je aandacht vijf minuten lang geen enkele seconde loslaat.  

Bembé van PAARD. kunnen we dan weer wel omschrijven en kadert in de nu-jazz, hier met een extra, verkwikkend, Afrikaans tintje. Ook hier horen we een verscheidenheid aan muziekinstrumenten die virtuoos bespeeld worden door het Gentse trio. De subtiele bas, intrigerende gitaarklanken, zweverige xylofoon- en vibrafoongeluiden vergezeld van stuwende percussie doen je wegdromen naar een verzengende savanne waar de avondzon stilaan ondergaat dansend rond een houtvuur. Perfect om alle bekommernissen even achter ons te laten.

Iets rustiger maar niet minder effectief, het zwoele, laidback ritme in Onlyu van de Brusselse indieband JAKOMO doet ons nog verder wegdromen. Dromen van die ene, onvergetelijke jeugdliefde op een heerlijke zomeravond. Met hun eigen dimensie van lo-fi suaverock à la Whitney weten ze ons elke keer opnieuw te overtuigen.

Voor de beukers in plaats van dromers is er No Faith van de Luikse grungerockers Last Night Issue. Stevige gitaren en drums met aanstekelijke fuzzy hooks meer moet dat niet zijn om de virussen van ons af te schudden.

En last but not least, voor de weemoedigen onder ons, hebben we I’ll Take The Sun! Zangeres/ gitariste Dominique Van Cappellen-Waldock, de first lady van de Brusselse underground, vormt samen met Cécile Gonay (drums, viool, backing vocals) en Lucile Beauvais (keyboards, gitaar en backing vocals) het trio Baby Fire. De dames maken geheimzinnige, beklijvende postpunkcreaties. I’ll Take The Sun fascineert met de verfijnde tragiek die weerklinkt in de roffelende drums, scherpe gitaarlijn en onheilspellende vioolklanken die nog versterkt worden door de fragiele, dramatische leadvocals aangevuld met jammerende hoge vrouwenstemmen en diepgrommende mannenstemmen. “I light a candle and brew a tea drink it with tenderness wrapped up in a blanket of love.” Uitstekend advies dat wij alvast gaan volgen in deze harde tijden.

Geniet thuis van onze playlist en stem volgende week zeker opnieuw af op Luminous Belge voor meer nieuwe muziek van eigen kweek!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More