Home Nieuws Nieuw werk van Froth uit

Nieuw werk van Froth uit

by Nel Mertens

Noiserocktrio Froth uit Los Angeles heeft net zijn nieuwe album Duress uit en lanceerde dit met een videoclip bij hun tweede single: het door zachte beats gedreven 77.

Foto door Jeff Fribourg

Na drie platen zorgde Froth voor muziek bij de Saint Laurent Men’s Fall 2014 modeshow waarin frontman Joo-Joo Ashworth ook meeliep. Ze werden altijd sterk geïnspireerd door shoegaze, psychedelica en post-punk, maar geven aan dat ze met hun nieuwe plaat uit de schaduw van hun invloeden gestapt zijn en er iets heel eigen van maakten: experimenteel, maar ontegensprekelijk toegankelijk.

De video bij de track 77 werd geregisseerd door Shane McKenzie. “We kennen Shane McKenzie (Snake Chime Zen) al heel lang van zijn analoge projecties tijdens shows in L.A. We vonden zijn VHS-vibe leuk en dachten dat het geschikt zou zijn voor de 77-video. Hij slaagde er in om de analoge sound van het nummer te evenaren met de manier waarop hij de video verwerkte en werd geïnspireerd door scènes uit de Eric Andre-show en enkele VHS-video’s van R. Stevie Moore.”, vertelt de band.

Het album Duress is verschenen bij het label  Wichita Recordings  en is digitaal, op cd en op lp verkrijgbaar.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More