Home Nieuws Nieuw album voor Testament in 2020

Nieuw album voor Testament in 2020

by Theo De Rycke

Vorig weekend daverde de grond niet enkel op de wei van Graspop. Ook in het Franse Clisson was dat het geval want daar vond Hellfest plaats.  Tijdens een persconferentie daar hadden Chuck Billy en Eric Peterson het ondermeer over de opnamesessies van het nieuwe Testament album.

De opvolger van Brotherhood Of The Snake, heeft nog geen naam.  Wel zijn de opnames voltooid en zal producer Andy Sneap, die momenteel op tour is met Judas Priest, in juli aan de mixing beginnen.

Muzikaal zal het album veel meer dan louter thrashmetal zijn. Er wordt teruggegaan naar de old school stijl.  Je mag je verwachten aan kwaadaardige storytelling en gitaarharmonieën in de richting van Mercyful Fate. Het album zal een stuk sneller zijn dan z’n voorganger.

 De band wist ook nog te vertellen dat het na 120 nummers steeds moeilijker wordt om toch nog fris te klinken. Vaak lukt het maar onder druk. Vooral Eric krijgt hierbij het krediet, omdat hij niet echt iemand volgt, hij heeft z’n eigen smaak in muziek die hij in Testament sterk naar voor brengt.

Chuck zei nog dat hij meer z’n deathmetalstem zou willen gebruiken maar telkens als hij de nieuwe riffs hoort ziet hij in dat het er niet echt bij past en dat het best is om toch natuurlijk te klinken. 

Hopelijk wordt dit nieuw album van Testament weer een juweeltje van oerharde thrashmetal, maar om hier een oordeel over te vellen is het nog wachten tot januari 2020.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More