Home Belgisch Nieuw album op komst van The Golden Glows.

Nieuw album op komst van The Golden Glows.

by Bart Verlent

The Golden Glows is een akoestisch trio dat staalt als een ondergaande zon. Hun warme driestemmigheid blaast nieuw leven in lang vervlogen melodieën. Het trio dook in het verzamelwerk The Anthology Of American Folk Music, deze verzameling werd samengesteld door de Amerikaanse excentriekeling en kunstenaar Harry Smith. The Anthology wordt met zijn 84 songs beschouwd als de bijbel van de Amerikaanse folk.

The Golden Glows gaven acht tribute-concerten in de Ancienne Belgique waar ze songs uit deze collectie brachten samen met Frederik Meulyzer op drums en pianist Bram Weijters. Met dit duo trokken de Glows ook de studio in om The Songbook Of Harry Smith op te nemen als studio-album.

Het album verschijnt digitaal op 2 oktober en de vinyl release is voorzien op 22 oktober. Ze trekken ook het land door om deze plaat live te spelen. Je kan ze aan het werk zien op:

10/10 – CC, Lier

07/11 – De Zwerver, Leffinge

15/11 – CC, Mechelen

23/11 – CC, Mol

29/11 – Muziekcentrum Dranouter

30/11 – CC, Beveren

12/12 – CC, Hasselt

13/12 – CC, Wilrijk

18/12 – CC, Vilvoorde

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More