Home Belgisch Metroland-lid gaat solo met 808 DOT POP

Metroland-lid gaat solo met 808 DOT POP

by Nel Mertens

Metroland werd in geen tijd een welklinkende naam in de elektronische scene. Het voorbije jaar stond het Belgische vintage synthduo vooral in de picure met hun compilatie-album Pictures To Listen To en de speciale expositie-voorstellingen waabij ze beeld en geluid aan het publiek aanboden.

De ene helft van het duo – Passenger S. – neemt met zijn project 808 DOT POP een solovlucht, waarvoor hij hij samen werkte met de Italiaanse Noemi Aurora, frontvrouw van Helalyn FLowers.

Een echte aanrader voor wie houdt van het synthetische geluid van Kraftwerk en Metroland. Zijn dubbele single Blackbodies is pas verschenen bij het label Alfa Matrix en kan je beluisteren via Bandcamp. Blackbodies  verscheen in 2 verschillende downloadsets: één met twee tracks Blackbodies (pulsation), samen met het nummer Cie 1960 (color space)) en één met 3 tracks (Blackbodies (variaton), samen met het nummer Cie 1960 (expanded color space) en Kelvin (3500)) Een veelbelovende aankondiging van het conceptalbum The Colour Temperature van  808 DOT POP!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More