Home Belgisch Martine Van Hoof is overleden.

Martine Van Hoof is overleden.

by Didier Becu

Op de sociale media stond vandaag het droeve nieuws dat Martine Van Hoof overleden is. Een vrouw die op haar eigen manier Belgische popmuziekgeschiedenis geschreven heeft. Samen met o.a. Ruben Block (later Triggerfinger) en met wie ze ook een relatie had, richtte ze in 1992 Tiny Tinne & The Texas Jumpers op, dat later undergroundsucces had als Sin Alley.

Martine probeerde het nog eens met AngeliCo, een indieband waar ook Tom Van Stiphout, Axl Peleman en Mario Goossens bij zatten. Ook al werd Good About You een hitje en was hun debuut No Rest For The Wicked een meer dan verdienstelijke plaat, bleef ook hier het succes uit.

Maar Martine was een doorbijter en ging er volledig voor met haar nieuwe band Dashboard Darling. Deze keer koos Martine voor een zwoele countrysfeer, maar ook hier bleef het succes beperkt.

Als het om verkoopcijfers draait blijft Martine Van Hoof rond de voetnoten zwalpen, maar voor de Belgische undergroundscene tout court een hele grote dame. Rust zacht, Martine.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More