Home Nieuws M83 kondigt nieuw album aan

M83 kondigt nieuw album aan

by SANDRA REGENT

12 jaar na Digital Shades Vol. 1 kondigt de Franse band M83, met frontman Anthony Gonzalez, een vervolg aan op het geprijsde instrumentale ambient-album uit 2007. M83 is vooral bekend van hun wereldhit Midnight City en filmmuziek zoals Oblivion en The Divergent-reeks.

De inspiratie voor Digital Shades waren Gonzalez’ jeugdherinneringen aan Dungeons and Dragons. De fantasie in een fictieve wereld te leven in een ver verleden of een verloren gewaande toekomst. De Fransman wou net als zijn grote held Brian Eno, filmische ambient muziek creëren die in de jaren daarna nog zou blijven evolueren en betoveren. Muziek maken dat deel uitmaakt van dit fantasy-avontuur met eenzame ridders, dromerige landschappen, vreemde wezens en vergeten mythes. Oorspronkelijk was Digital Shades een kleinschalig ‘slaapkamer’-project. Een collectie van B-kantjes en ongebruikte tracks voor de trouwe fanbase dat uitgroeide tot een onverwacht wereldwijd succes met lovende kritieken.

(c) Mute Records – M83

Na het wat teleurstellende succes van album Junk in 2016 en het schrijven van de scoremuziek voor Volta van Cirque du Soleil bleef de muziekschrijver en muzikant met een ontevreden gevoel en leegte achter. Tijd om te bezinnen en dat deed hij onder andere door naar oude fantasy -en sciencefictionfilms  zoals The Neverending Story of Gandahar te kijken. Of  80’s games te spelen zoals The Legend of Zelda of Final Fantasy die eenvoudig en onvolmaakt waren en net daarom zo leuk. Om dit vintage en onvolmaakt, ongepolijst gevoel weer te geven werd DSVII dan ook enkel met analoge apparaten opgenomen zoals de ARP 2600, Roland Jupiters of Matrix 12  in zijn thuisstudio in Californië.

DSVII (kort voor… u raadt het al: Digital Shades Volume 2), het achtste studioalbum van de groep, verschijnt op 20 september in de rekken.

Pre-order:  http://m83.it/M83DSVIIFa

Benieuwd hoe dit gaat klinken? Beluister hieronder enkele fragmenten uit Digital Shades Vol. 1

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More