Home Belgisch Luminous Belge presenteert nieuwe oogst

Luminous Belge presenteert nieuwe oogst

by SANDRA REGENT

Ons Belgenland bulkt van het talent, jammer genoeg krijgt dat talent niet altijd de kans om van zich te laten horen. Met onze playlist wil Luminous Dash deze artiesten een platform bieden en onze luisteraars de kans geven kennis met hen te maken.

Deze week trappen we de lijst af met hiphop van eigen bodem dankzij de Brugse rapper Rooftop J. De singer-songwriter/rapper en zijn vaste producer Yung Offender leverde een puike prestatie tijdens de Humo’s Rock Rally-preselecties waarmee hij ons zieltje won. Het catchy Can’t Relate van Rooftjop J met z’n ritmische beat en melodische rhymes surft op dezelfde wave als A$AP Rocky en Vince Staples. Je loopt gegarandeerd de rest van de dag “I just can’t relate by what you say…” te neuriën.

Linde is een akoestisch trio met als frontvrouw Linde Muylaert, hoe kan het ook anders. Het is ook diezelfde Linde die het nummer Bookshelf schreef tijdens een, wederom, eenzame Valentijn. De eenvoudige, pakkende gitaarakkoorden en de betoverende stem van Linde voeren je mee in haar verlangen naar die ideale partner. Eentje die boekenplanken bouwt en haar thee brengt. Ongekunstelde, pure luistermuziek voor een eenzame druilerige voorjaarsdag.

Vorige week beltoon deze week in onze playlist  oMg I aDoRe YoU pAsSiOn CrImEs!  Van… Pa$$ion Crime$ natuurlijk, het nieuwste project van muzikale duizendpoot Tim De Gieter. De zware bonzai-achtige synth is voorzien van de nodige psychedelica en veel echo op de vocals. Het vergt een paar luisterbeurten maar daarna kleeft deze track aan wat er nog overblijft van je ribbenkast van de dreunende beats.

Noa Lee is de Belgische indiepopgroep rond singer-songwriter/pianiste Nina Kortekaas. Hun muziek omschrijven is geen sinecure, er een genre op plakken nog minder. Feist, Grizzly Bear en Atoms for Peace als invloeden… meer hoeven we niet te zeggen toch?

Bas, percussie, keyboard en een fluwelen stem, daarrond draait het in Dance. De rest laten we jullie graag zelf ontdekken en geloof ons deze band is meer dan de moeite waard om te ontdekken. Op 16 april staan ze in het voorprogramma van School is Cool in de Charlatan, op 18 april in Trix en op 24 april in Ancienne Belgique. 

Vergis je niet My Guess is wel degelijk Belgisch, met name van Jaguar Jaguar maar het net zo goed op een plaat van het Britse neosoul/funk collectief Jungle kunnen staan. Luchtig, zwoel en dansbaar en soms moet dat niet meer zijn om de week in te zetten. De jongens hebben net een nieuwe, gevarieerde ep uit Madelyn die een geheel eigen sound uitademt. De band is de komende maanden op tournee in binnen- en buitenland met hun nieuwe plaat. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun Facebookpagina voor de lijst.

Veel luisterplezier en vergeet zeker volgende week niet om terug af te stemmen op Luminous Belge voor meer oogst van eigen bodem!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More