Home Nieuws INTERNATIONAAL POPNIEUWS (WEEK 2)

INTERNATIONAAL POPNIEUWS (WEEK 2)

by Luminous Dash

Met enige vertraging komt de nieuwe plaat van My Dying Bride dit jaar uit. Normaal gezien zou de opvolger van Feel The Misery verschijnen in het begin van 2019, maar door onvoorziene omstandigheden komt het nieuwe album The Ghost of Orion uit op 6 maart op Nuclear Blast Records. Naar eigen zeggen zou deze plaat een nieuw begin zijn voor My Dying Bride met een meer toegankelijke sound. Your Broken Shore is de eerste single uit deze nieuwe plaat.

Eind jaren 80 waren de hoogdagen voor shoegaze-bands. Groepen als Slowdive, Ride, My Bloody Valentine en Swervedriver maakten dan hun debuut. Ook bij het legendarische 4AD label hadden ze shoegaze in huis, bijv. met de Leedse band Pale Saints. Deze band was 9 jaar actief en bracht drie albums uit. Hun debuut The Comfort Of Madness uit 1990 viert dit jaar zijn 30ste verjaardag en om dit te vieren wordt dit album terug heruitgebracht in de geremasterde versie plus onuitgebrachte demos en John Peel-sessies.

Op 7 februari komt het nieuwe album Ex Mortis uit van Jozef Van Wissem op Consouling Sounds. De composities op deze plaat zijn geïnspireerd op The Book Of Gostlye Grace wat geschreven is door zusters uit het klooster van Helfta in 1290. Het boek omschrijft een intens gelovig en erotisch verlangen om dichter bij God te geraken. Op dit album krijgt Van Wissem de hulp van Jarboe (ex-Swans), Nikolay Komiagin van Shortparis en Thor Harris (ex-Swans). Op 7 februari speelt Van Wissem en Shortparis op het Nederlandse Grauzone-festival.

Momenteel is Elton John op tournee door Australië met zijn Farewell Yellow Brick Road World Tour. Tijdens zijn concert maakte Elton bekend dat hij 1 miljoen dollar ging schenken aan het Australian Bushfire hulpfonds. Nu maar hopen dat alle grote sterren zijn voorbeeld volgen.

David Bowie zou dit jaar 73 zijn geworden. Voor Parlophone Records een reden om nog wat materiaal van Bowie van onder het stof te halen. Op 17 januari verschijnt de ep David Bowie Is It AnyWonder? (enkel via streaming dienst) en op Record Store Day komt de ChangesNowBowie uit. De eerste track op beide releases is een akoestische versie van The Man Who Sold The World, het is 50 jaar geleden dat Bowie dit nummer schreef en opnam.

David Bowie

Cannibal Corpse is bezig aan de opnames van een nieuw album. Het is drie jaar geleden dat hun vorige plaat Red Before Black verscheen. Of de band op tournee gaat is nog een groot vraagteken. Want gitarist Pat O’Brien werd in 2018 gearresteerd omdat hij een politieman zou hebben aangevallen met een dodelijk wapen. Na de arrestatie kwam O’Brien terug vrij, maar de kans is groot dat zijn zaak nog moet voorkomen.

Zeven jaar na het laatste album van Nathaniel Rateliff is hij er opnieuw met een soloalbum. De nieuwe plaat kreeg de titel And It’s Still Alright en Patrick Meese (de drummer van The Night Sweats) en James Barone (de drummer van Beach House) stonden in voor de productie. Normaal gezien ging de plaat gaan over Rateliffs stukgelopen relatie maar tijdens het schrijfproces overleed zijn goede vriend en producer van zijn vorige twee albums, Richard Swift, in juli 2018. Het titelnummer werd gekozen als eerste single.

De uit Oxford afkomstige singer-songwriter Will Samson brengt sinds 2012 een unieke mix van ambient, folk en elektronische muziek. Vorige maand verscheen zijn vijfde album Paralanguage, Samsons eerste album op het Wichita/PIAS label. Hierop werkt de Brit samen met pedalsteel-gitarist Ben Lester, bassist Jeremy Boettcher, Message To Bears en de Belgische violiste Beatrijs De Klerck (die ook bij DadaWaves en The Isbells speelt). Will Samson kan je aan het werk zien op 25 januari in het Oostendse Chambres d’O, op 28 januari in Atelier 210 in Brussel en op 10 april in het Antwerpse Rock Lobster.

De New Yorkse band Nada Surf bestaat 30 jaar. En dat vieren ze met hun negende album Never Not Together, dat uitkomt in februari. In 1996 verscheen hun debuut High/Low wat ook hun succesvolste plaat was, vooral door de single Popular die veel airplay kreeg. Nada Surf staat op 2 april in de Brusselse Botanique.

Vorig jaar was Lou Barlow met Sebadoh nog te zien in de Antwerpse Trix om hun album ActSurprised te promoten. Dit jaar komen ze terug naar ons land en dit op 8 maart in de Muziekodroom in Hasselt.

De Red Hot Chili Peppers staan deze zomer op Pinkpop. De band brengt niet alleen gitarist John Frusciante terug mee, maar ook nieuwe songs. Momenteel zitten de Peppers in de studio met Frusciante waar ze een nieuw album aan het opnemen zijn. Het laatste album waar de gitarist aan meewerkte was Stadium Arcadium uit 2006.

De soap van de family Gallagher blijft maar duren. Liam Gallagher heeft op Twitter laten weten dat hij met pensioen gaat na zijn derde solo album. Omdat hij een telefoontje had gekregen van zijn broer Noel, die hem smeekte om terug met Oasis te beginnen in 2022. Ook heeft Liam laten weten dat hij gaat splitten met zichzelf, omdat hij niet meer met zichzelf kan werken.

Claire Boucher, alias Grimes, zou zwanger zijn van haar eerste kind. De Canadese zangeres postte op Instagram een foto van zichzelf die bewerkt is zodat je kan zien dat er een baby in haar buik zit. Grimes heeft een relatie met miljardair en Tesla-CEO Elon Musk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More