Home Nieuws Heruitgave van Band Aparts oeuvre

Heruitgave van Band Aparts oeuvre

by Nel Mertens

Eén van de eerste bands die het label Crammed Discs onder zijn vleugels nam kort na hun start, was Band Apart. Ze maakten een pijlsnelle start in de no wave-scene in New York en Europa, met een sterk elektronisch new wave geluid.

De in New York gevestigde dichter en performancekunstenaar Jayne Bliss en de in Marseille gevestigde muzikant en producer M. Mader, brachten in 1981 een zelfgetitelde ep uit met vier tracks, waarin Jayne’s pakkende zang en songteksten ondergedompeld werden in de wazige, mysterieuze sferen, opgeroepen door Mader. Erg plaats- en tijdsgebonden installeerden de heren toen een shoegazesound die later door meerdere bands opgepikt werd.

Met shows in New York en Europa gingen ze door met de opnames van hun album Marseille (1983) waarna de band uit mekaar viel. Hun (ondertussen toch wat miskende) succes was dus van korte duur, maar ze lieten in slechts een tweetal jaren toch een stevige indruk na in de scene.

Op 21 juni verschijnt een heruitgave van het werk van Band Apart bij het Crammed Discs label en op vinyl. Op deze heruitgave vind je de vier nummer van de eerste ep en vijf nummers van het album Marseille. Er zijn ook nog twee tracks digitaal te streamen. Alle nummers zijn opnieuw gemasterd.

De release van dit album wordt aangekondigd met een nieuwe video bij het nummer Strainer, waarin je beelden van de band te zien krijgt die in de New Yorks Lower East Side opgenomen werden in ’79-’80.

Crammed Discs: Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More