Home Belgisch Guy Verlinde eert zijn dementerende mama.

Guy Verlinde eert zijn dementerende mama.

by Nel Mertens

Een sterke moeder stond achter Guy Verlinde. Tot deze sterke vrouw geveld werd door Alzheimer. Het zoeken naar heldere momenten bij zijn dementerende moeder, bracht Solitude & Grace, de nieuwe single met videoclip van Verlinde. Met moederdag aanstaande zondag in gedachte, brengt hij hiermee een ode aan haar.

© Guy Verlinde / Videoclipbeeld

De mama van Guy Verlinde verblijft sinds enkele jaren in het verzorgingstehuis Ter Berken in Roeselare en zit in een vergevorderd stadium van de ziekte. Ze herkent niemand meer en alle communicatie is al lang verdwenen. Het enige wat overblijft van de ooit zo weerbare vrouw is haar frêle lichaam. Guy: “Bij elk bezoek merk ik dat ik op zoek ga naar momenten van helderheid, maar die zijn jammer genoeg al lang weg. Maar het (tevergeefs) zoeken naar iets dat er niet meer is, tot we het af en toe nog denken te vinden of te zien, werkt troostend.”

De blues singer-songwriter uit Gent brengt met Solitude & Grace een prachtig luisterlied met akoestische gitaar en subtiel emotionele viool door Nils De Caster (o.a. Broken Circle Breakdown Band). De videoclip is nostalgisch mooi, met foto’s van een knappe vrouw met een sterke uitstraling in verschillende fasen van haar leven.

‘Ik  ben niet langer de foto waar ook jij belang aan hechtte…’

Facebook / Website / Spotify / Deezer / iTunes / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More