Home Belgisch Future Belge zoekt en steunt nieuw talent.

Future Belge zoekt en steunt nieuw talent.

by Didier Becu

Heel wat muzikanten hebben al lang de weg naar Café De Loge gevonden. Liefde voor muziek bracht Luminous Dash en Café de Loge samen. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de wegen van Café De Loge en Luminous Dash op een dag elkaar moesten kruisen, en het kruispunt is Future Belge geworden. Na de vele honderden concerten in het muziekcafé en de ontdekkingen op vijf edities van Klinkeroever, gaf de samenwerking tijdens Waterfront Festival de doorslag. Nu blikken we samen vooruit: wat brengt de tricolore toekomst? Luminous Dash zoekt en selecteert jong Belgisch talent en/of nieuwe, beloftevolle projecten van niet-meer-zo-jong-Belgisch-talent en dropt hen op het podium van Café de Loge. Op min of meer maandelijkse basis.

Met Future Belge richten we ons naar beginnende bands of artiesten. Vaak staan zij er alleen voor, is er van booker of manager geen sprake, en zoeken zij een weg om hun muziek te promoten en lopen ze vaak verloren in het grote bos. Met Future Belge willen we een platform bieden om artiesten hierbij te helpen.

Het Gentse muziekcafé De Loge in het hartje van de Arteveldestad

Het krijgen van speelkansen is vaak een probleem voor vele bands en daarom biedt Café De Loge aan de Future Belge-bands  een podiumplaats aan. Een concert dat met de nodige toeters en bellen op de site en de sociale media-kanalen zal worden aangekondigd. Verder zullen we met de artiesten via het netwerk van Café De Loge en Luminous Dash helpen en kijken naar andere speelmogelijkheden en zullen we je ook helpen om gehoord te worden bij andere mediapartners, eventueel geïnteresseerde labels of andere mensen uit de muziekindustrie of bijv. bij het helpen van het opstellen van een degelijke biografie die mensen triggert.

Bands of artiesten die deze kans willen gebruiken kunnen dan ook hun muziek opsturen naar info@luminousdash.com via een WeTransfer of een fysieke opname (DIDIER BECU, BURGGRAVENLAAN 297, 9000 GENT). Bands die niet geselecteerd worden doen dit ook niet voor niets want ook zij zullen genieten van een ruime coverage op de site en kunnen steeds op onze steun en hulp rekenen om gehoord te worden.

De eerste editie gaat door op zaterdag 15 februari met de gloednieuwe band The Rescue rond Philippe Gunst en Manu Terneus. Dit duo brengt atmosferische elektronische klanken met een knipoog naar de dromerige Warp-sound en het melancholieke van de eighties. Uiteraard zijn de Future Belge-concerten, net zoals alle optredens in Café De Loge gratis, en wordt er klokslag om 21h00 begonnen. En wie weet bouwen we daar nog een gezellige afterparty bij aan!

Ontdek hier alle concerten van De Loge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More