Luminous Dash BE

De Sint brengt postpunk: VARIOUS ARTISTS – Resurgence (7CD Compilation Box) (Spleen+)

Een collectors box voor de ‘holy dark souls’! Want het Brusselse label Spleen+ (sublabel van Alfa Matrix) vult op 6 december zwarte puntschoenen met een heuse postpunkcompilatie op 7 cd’s, goed voor ùùùùùren ‘geduister’.

Dat het genre aan een heropleving toe is – want daar verwijst de titel Resurgence ook naar – is algemeen geweten. Met deze luxe verzameleditie brengt het label 133 actieve bands van over de hele wereld (23 nationaliteiten) samen. En postpunk kreeg hierbij een groot kader, waar heel wat bands in passen, verspreid over de diverse subgenres, geboren uit de iconische wortels van postpunk.

De zeven albums kunnen vanaf 6 december de jouwe zijn. En dan komen ze er aan in een luxueuze doos van vinylformaat. Het is een visuele en auditieve verkenning van de blijvende erfenis van postpunk. Begeleid door een boek van 28 pagina’s, krijg je exclusief de inzichten te lezen van meer dan 30 leidende figuren uit de scene, die hun gedachten delen over de evolutie van het genre – van het underground begin tot de wereldwijde heropleving. Met interviews van gerenommeerde producers als John Fryer en Jean-Marc Lederman, labelmanagers, journalisten en iconische artiesten (waaronder Red Lorry Yellow Lorry, William Faith, No More, Skeletal Family, Mona Mur, KaS Product, And Also The Trees, Clan Van Xymox, Attrition, Das Ich, Merciful Nuns, The Names, The Breath Of Life, … is dit een must-have voor elke echte postpunkliefhebber.

Een collectie gevuld met zowel legendarische acts als met het nieuwste talent. Die rijke diversiteit toont de blijvende relevantie en creatieve kracht van postpunk aan. In een genre-overstijgend aanbod van postpunk, cold wave, dark synth, etherisch en minimal EBM, vinden we op de albums bands als Boy Harsher, A Cloud Of Ravens, No More, Skeletal Family, Collection D’Arnell Andrea , Underviewer, Attrition, Merciful Nuns, Lederman/De Meyer, Local Suicide & Sekelesys, Star Industry, Ataraxia, Nel & JP, Czarina, Helalyn Flowers, Ascii.Disko, Je T’Aime, The Ultimate Dreamers, Lycia, Opera Multi Steel, The Breath Of Life, Auger, The Names, Whispers In The Shadow, Lovelorn Dolls, Astari Nite, Chiasm, Saigon Blue Rain, Omnimar, Still Patient, Creux Lies, Golden Apes en nog veel meer!

Deze compilatie zal exclusief verkrijgbaar zijn in fysiek formaat, waardoor je de kans krijgt een stukje postpunkgeschiedenis te bezitten. Voorbestellen kan reeds. Resurgence verschijnt dan ook niet op alle digitale platforms, maar is alleen beschikbaar via de Bandcamp-pagina’s van het label, wat de exclusiviteit vergroot. Het is niet zomaar een muziekverzameling, maar een zintuiglijke totaalervaring, waarbij lezen en luisteren samen iets unieks achterlaten.

Bandcamp / Website

Mobiele versie afsluiten