Home Nieuws Daniel Johnston overleden aan hartaanval

Daniel Johnston overleden aan hartaanval

by Didier Becu

Daniel Johnston, de lo-fi singer-songwriter is gestorven na een hartaanval. Dit wordt bevestigd door zijn voormalige manager Jeff Tartakov. Daniel was 58 jaar oud. Johnston was een productieve muzikant en nam talloze albums op, voornamelijk op zelfgemaakte cassettebandjes. Zijn eenvoudige, oprechte en kinderlijke muziek werd vereerd en was zeer invloedrijk.

Daniel Johnston groeide op in New Cumberland, West Virginia. Hij begon muziek te maken op de middelbare school en tijdens zijn studentenjaren nam hij zijn eerste lp op: 1980-1981’s Songs of Pain. In 1988 reisde hij naar New York City om er zijn elfde album op te nemen met producer Mark Kramer. Lee Ranaldo en Steve Shelley van Sonic Youth helpten mee aan de release van de plaat. In datzelfde jaar werd bij Johnston schizofrenie vastgesteld. In die tijd bracht Kurt Cobain zijn muziek onder de aandacht door zijn Hi, How Are You-artwork op een T-shirt te dragen. In 2012 verscheen Space Ducks: Soundtrack, zijn laatste album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More