Home Nieuws Dagtips om de coronaverveling te doorbreken 8.0

Dagtips om de coronaverveling te doorbreken 8.0

by Luminous Dash

In deze dagen gaan we op zoek naar initiatieven van Belgische artiesten die de verveling en de tristesse van de lockdown kunnen doorbreken. Doe je zelf iets of heb je weet van iets? Stuur dat dan gerust door naar info@luminousdash.com en we nemen het op in onze dagelijkse sectie!

Tijdens de Covid-19 crisis pauzeert Subbacultcha haar gekende concept. Het lidmaatschap waarmee je toegang krijgen tot de beste concerten, feestjes, expo’s en performances wordt even in de koelkast gezet. In deze tijdelijke wereld lanceert Subbacultcha de Quarantine Art Card. Dat is een tijdelijk en exclusief project van Subbacultcha. Hun community kan even niet naar events maar krijgt nu wekelijks een exclusief kunstwerk van een opkomende artiest uit hun netwerk in quarantaine. Afgelopen vrijdag onthulden ze de eerste creatie, een print van de Gentse kunstenares Shirley Villavicencio Pizango. Nu vrijdag hebben ze een nieuw werk van een grote internationale muzikant die op het label 4AD zit. Hier een link naar de pagina op hun website.

Ook Joni Sheila zit niet stil in deze dagen. Het muzikale bloed heeft er haar toe aangezet om een adaptatie te maken van haar eigen nummer Keep Your Hands Clean.

Net zoals andere muzikanten heeft ook Linde een livesessie gemaakt waarbij ze elk van thuis uit een partij spelen, opnemen en filmen. Dit hebben ze gedaan voor hun tweede single Leave en kan je terugvinden op Facebook, YouTube en Instagram TV. Ook hebben ze een tijdje geleden een livesessie opgenomen bij Radio Scorpio in Leuven van Bookshelves, hun vierde single.

Een virtuele café. Het lijkt iets voor een sciencefictionfilm, maar dezer dagen is het mogelijk met de Kinky Star, want die blijft dezer dagen online gewoonweg open. Onder de noemer #KINKYKARANTAINE brengt het Gentse muziekcafe zoals in normale tijden 5 dagen op de 7 gratis toegankelijke muziekbeleving.
Om 20 uur gaat de Kinky Star online open en kan iedereen die het wil via een open Skype- groep het café binnentreden voor een gezellige babbel. Om 20u30 of 21u30, afhankelijk van de dag, is er een livestreaming van een live dj/vj-set die soms de richting van een volledige radioshow opgaat. Ook zijn er geregeld live (solo-)optreden van electronische artiesten of
singer-songwriters, cultuureducatieve infosessies en silent movie nights met live muziekbegeleiding.
Zoals we de Kinky Star al 20 jaar kennen zullen er ongetwijfeld nog wel gekke ideeën volgen. Je kan alles volgen via de bestaande Facebook- en Instagramkanalen maar vooral op de gloednieuwe twitch.tv/kinkystartv.

Dit is de voorlopige line-up:

25 MAART
20:00 Online Kinky Kaffee
21u30 DJ Spacetruck B2B DJ Jos
Facebookevenement

26 MAART
Kinky Karantaine: Kinky’s Legendary Knarren
20:00 Online Kinky Kaffee
21:30 DJ The Craze
23:30 DJ PJ
01:00 DJ Kiezel
Facebookevenement

27 MAART
Kinky Karantaine: Kinky World Night
20:00 Online Kinky Kaffee
20:30 Canigo Waziru
21:30 SkyHi Guy
23:30 DJ Bal
01:00 DJ Skip The One
Facebookevenement

28 MAART
Kinky Karantaine: Maria Geneest
20:00 Online Kinky Kaffee
21:30 DJ Rotjoch
23:00 Kerk & Raven
00:00 RA.VID
Facebookevenement

Ook BMA: Belgische Muziek / Musique Belge is één van de Facebookgroepen die zijn steentje wil bijdragen. Opgericht door Luminous Dash en Alain Deltenre sporen we mensen aan zoveel mogelijk Belgische muziek in de kijker te zetten. Oud en nieuw, en dat laatste krijgt een vervolg op Luminous Dash waar we de bands in de kijker zetten. Naast het interactieve aspect is er ook een Spotify-lijst en een YouTube-kanaal.

Dit zijn twee Spotify-lijsten om de tijd te doden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More