Home Concerttip Cyriel Vandenabeele stelt soloproject voor in Cafe De loge

Cyriel Vandenabeele stelt soloproject voor in Cafe De loge

by Nicolas Van Belle

Cyriel Vandenabeele van SUMI en Kosmo Sound stelt zijn nieuw soloproject voor in café De Loge in Gent op maandag 2 maart.

(c) : Jan De Schoenmaeker.

We weten weinig over wat Cyriel gaat spelen, we weten echter al veel over wat Cyriel al heeft gedaan. Daarom dat het ons interessant leek om dit debuut als soloproject in café de Loge te tippen.

Cyriel Vandenabeele is een gitarist uit het Gentse. Hij heeft zijn studies afgerond aan het conservatorium van Antwerpen en volgde onder andere les bij Frederik Leroux, Hans Van Oost en andere vermaarde Belgische jazzmusici. Je kan hem geregeld treffen in de Hot Club de Gand waar hij vaak een invite sessie doet. Daarnaast speelt hij ook in bands als SUMI, Kosmo Sound, OKKUPEERDER en FUR.

Met SUMI brengt hij op 15 mei het debuut uit en je kan de band aan het werk zien op Footprints op 29 mei. Met Kosmo Sound won hij onlangs de Sound Track-finale en ze nemen een nieuw album op, en met OKKUPEERDER tourde hij ondermeer al door België en Italië.

Dat Cyriel al heel wat podiumervaring heeft spreekt voor zich. Daarnaast speelt hij mee in uiteenlopende projecten, wat hem tot een interessante figuur maakt in het Gentse muzieklandschap. Na de afgelopen jaren verschillende concepten voor soloconcerten te hebben uitgeprobeerd, is hij nu op iets uitgekomen dat hij dolgraag aan de mensen wil laten horen. Reden te meer dus om deze muzikale jongeman aan het werk te zien in één van de gezelligste cafés op de Gentse linkeroever.

Café de Loge heeft de reputatie om stille luisterconcerten aan te bieden in een intieme setting. Doordat ze de muzikale overdracht tussen muzikanten en publiek hoog in het vaandel dragen resulteert dit in uiterst bekoorlijke optredens. Ideaal dus om Cyriels muzikaliteit tot jou te laten spreken.En zeg nu zelf, wat is er beter dan een maandagavond af te sluiten met prachtige muziek in de juiste omstandigheden?

FACEBOOK EVENT

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More