Home Concerttip CONCERTTIP: ECHO BEATTY + ANSATZ DER MASCHINE

CONCERTTIP: ECHO BEATTY + ANSATZ DER MASCHINE

by Bart Verlent

Begin dit jaar bracht Ansatz Der Maschine haar betoverend meesterwerk Burial Songs uit. Dit album werd opgenomen in de Greenhouse Studios in Reykjavik en niemand minder dan Valgeir Sigurdsson (Björk, Feist, Coco Rosie) nam de productie voor zijn rekening. Vaste zangeres Sophia Ammann kreeg versterking van Colin H. van Eeckhout (Amenra) en Will Samson voor de vocale bijdragen op de knappe composities van Mathijs Bertel.

(c) Ansatz Der Maschine

Normaal zouden de releaseconcerten begin dit jaar plaatsvinden maar corona stak daar een stokje voor. Dit najaar mag Ansatz Der Maschine dan toch eindelijk beginnen aan een reeks concerten. Op vrijdag 2 oktober kan je de band aan het werk zien in Cultureel Centrum Daverlo in Brugge en dit met een gepast voorprogramma.

Annelies Van Dinter mag met haar solo-project Echo Beatty openen in Brugge, en tevens haar knappe ep Ode To The Attempt voorstellen die vorig jaar verscheen. Na de breuk met Jochem Baelus slaagt de Antwerpse singer-songwriter er in om zelf een donker maar puur geluid neer te zetten ontdaan van frivoliteiten.

Het wordt zeker een magische avond daar in Brugge. Tickets kosten €10 en zijn verkrijgbaar via deze link.

You may also like