Home Nieuws Buzzcocks gaan verder na dood van Pete Shelley

Buzzcocks gaan verder na dood van Pete Shelley

by Didier Becu

Vorig jaar overleed Buzzcocks-frontman Pete Shelley op 63-jarige leeftijd aan een hartaanval. Heel wat fans dachten dat daarmee het doek gevallen was over het lot van de punklegende, maar gitarist Steve Diggle liet weten dat de Buzzcocks toch verder gaan.

(Buzzcocks)

Op 21 juni was er in de Londen Albert Hall een groot concert gepland nog voor Shelley overleed, maar de bandleden besloten om het concert toch door te laten gaan als een tributeshow voor hun overleden frontman. Legendes als Thurston Moore, Peter Perrett van The Only Ones, Captain Sensible, Dave Vanian van The Damned, Richard Jobson van The Skids en Pauline Murray van Penetration maakten er in de Britse hoofdstad een ongelooflijk feestje van.

Na afloop zei Diggle dat de band verder zou gaan met hem als zanger. Volgens Diggle had Shelley hem voorheen laten weten dat hij er wat genoeg van had, en dat de beslissing om door te gaan met de Buzzcocks zonder hem in feite al genomen was.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More