Home Belgisch Bruno Vansina op tour met 12/12.

Bruno Vansina op tour met 12/12.

by Kris Verdonck

Met zijn nieuwste jazzproject 12/12 gaat Bruno Vansina op zoek naar de interactie tussen beeld, locatie en geluid. Extra bandlid is video-man Kim Vreys. Als zij mogen improviseren, dan mag ik dat ook”.

(c) : Bruno Vansina

Het Vansina Kwartet nam op 12 verschillende plaatsen filmpjes en muziek op. Dat gebeurde telkens onverwacht, zonder dat toevallige voorbijgangers of wielrenners ervan wisten. Zo stond de groep op een ochtend vol smog onder de brug van de A12 te spelen, verbaasde chauffeurs alom. Of terwijl de renners cirkeltjes reden in een Gentse velodroom, waar de groep in de piste stond opgesteld.

En zo telkens op een andere, onverwachte plek, bracht het Vansina Kwartet jazz en ging de muziek in dialoog met de omgeving. Kan je die twaalf plaatsen ook ‘meenemen’ naar een concertzaal, met een nieuw publiek? De beelden van de locaties een alternatieve grafische partituur. De beelden sturen de muziek, maar de muzikanten reageren ook op de beelden. De man achter het beeld is Antwerpenaar Kim Vreys. Live mixt hij de beelden van het optreden met die van de locaties.

“Ik zie mezelf een beetje als een extra bandlid”, zegt Kim Vreys. “Als zij mogen improviseren dan mag ik dat ook. Het beeld moet niet overheersen, maar ondersteunen.”

De première is op 20 februari 2020 in De Singel, Antwerpen. Daarna gaat de groep op tournee. Meer speeldata vind je hier

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More