Home Nieuws Blanck Mass brengt tweede single van aankomende album uit

Blanck Mass brengt tweede single van aankomende album uit

by Nel Mertens

Benjamin John Power ziet meer verleiding in de fris-zure groene appel… die wellicht sappiger, maar misschien even dodelijk is dan de rode. Met zijn  soloproject Blanck Mass bracht de Schot net de tweede single uit van zijn aankomende album Animated Violence Mild. Vorige maand kregen we de ongelofelijk sterke eerste single House vs House te horen en nu bracht hij een tweede prachtstuk van de acht die zullen verschijnen op  Animated Violence Mild. —

De single No Dice klink zachter als geheel, maar zit vol van knappe, fijn-elektronische lijnen, met sterk aanwezige ritmes, en zachte vocals op de achtergrond. Het gaat over ontkenning. Dat wat je tegenhoudt om vooruit te gaan. De scheiding tussen je hoofd en je hart. En we weten allemaal hoe verscheurend die twee het soms tegen mekaar weten op te nemen! Wild… buiten onze controle. Heerlijk. Mild.

Over dit vierde album dat over zelfontdekking, verlies en verdriet gaat op persoonlijk en maatschappelijk vlak, zegt Power: “In onze postindustriële religie na de verlichting  hebben we een slang van consumentisme gemanifesteerd die nu terug bijt. Ze verleidt ons met ons eigen aas terwijl we de instincten van onze natuur en de toekomst van onze eigen wereld verraden. We gooien onszelf uit onze eigen tuin. We vergiftigen onszelf tot op de rand van een eindeloze slaap.”

Het album verschijnt op 16/8  bij het label Sacred Bones Records en je kan ze deze zomer zien in Genk op het Absolutely Free Festival.

Facebook / Website / Twitter / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More