Home Nieuws Beck lanceert nieuwe versie van recentste single

Beck lanceert nieuwe versie van recentste single

by Wout Meganck

Beck kondigde eerder dit jaar aan dat er nieuw werk aan komt. De eerste single van dat album maakte hij in samenwerking met Pharell en heet Saw Lightning. De single verscheen in april en klonk tegelijk poppy en traditioneel. De releasedatum van het album was toen nog niet gekend.

Vorige week lanceerde Beck een nieuwe clip van datzelfde nummer. Dit keer in een gestripte versie waarvan alleen maar het traditionele stuk overblijft. We zien Beck in een setting die ons doet terugdenken aan zijn muziek uit diens beginperiode waar hij vooral breekbare liedjes maakte, zonder al de tierlantijntjes die hij op zijn recentste platen wel gebruikt. De nieuwe song is nog geen lo-fi zoals op One Foot In The Grave, maar toont zich wel puur en kwetsbaar met enkel een mondharmonica. Of dit wil zeggen dat die volgende plaat veel soberder gaat linken weten we niet, maar wij vinden deze nieuwe versie alvast geweldig ! 

Enne… er is nog steeds geen release-datum voor de nieuwe plaat.

Welke versie verkies jij?

Versie met Pharrel Williams

De freestyle versie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More