Home Nieuws Bauhaus brengt legendarische The Bela Session opnieuw uit

Bauhaus brengt legendarische The Bela Session opnieuw uit

by Wout Meganck

Ter gelegenheid van het 40(!) jarige bestaan van Bauhaus werd The Bela Session opnieuw uitgebracht via Stereosanctity. De heruitgave verschijnt zowel op vinyl als in digitale versie. Op de digitale versie staan ook drie niet eerder verschenen nummers uit die sessie van 1979. De opname werd geremastered door Mandy Parell, die eerder al samenwerkte met Björk, Brian Eno en Aphex Twin.

Deze opnames zijn de allereerste die de band maakte, amper 6 weken nadat ze was opgericht. De ep wordt zowat beschouwd als de hoeksteen van het gothic genre. Hoewel de plaat indertijd zeker geen commercieel succes was, bleef het wel vele jaren dé independent plaat bij uitstek. Enkele maanden na het verschijnen van deze maxi tekende Bauhaus bij 4AD.

Via 4AD releaseden ze uiteindelijk hun debuutplaat In The Flat Field. Daarna verhuisde Bauhaus ze naar Beggars Banquet waar ze nog eens drie studio albums uitbrachten. In 1983 splitte de band en ging Peter Murphy solo verder. De rest van de band had een bescheiden succesje met Love and Rockets.

Peter Murphy is te zien in Vooruit op 1/12 – tickets zijn er wellicht niet meer maar misschien heeft u geluk op ticketswap.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More