Home Concerttip Angel Olsen komt met nieuw album naar De Roma

Angel Olsen komt met nieuw album naar De Roma

by Nel Mertens

Angel Olson bouwde na samenwerkingen met o.a. Bonnie “Prince” Billy, LeRoy Bach en Wilco snel een trouwe schare fans op. Haar doorbraak kwam er vooral met haar vorige album My Woman (2016) en haar nummer Windows was te horen in de laatste aflevering van de populaire Netflix-serie 13 Reasons Why. De Amerikaanse singer-songwriter slaagt er met haar fragiele stem in, een zeer intieme sound te bieden met de nodige barstige kantjes. Vanuit de meest opake hoeken van haar ziel en de weg die ze zoekt in haar eigen leven brengt ze in – soms woedende – duisternis sprankjes helderheid.

Haar nieuwe, vierde album All Mirrors verschijnt op 4/10 bij het label JagJaguwar, waarmee ze 12 nummers brengt die zowel met haar geluid als teksten de universele eenzaamheid wil breken en de strijd met zichzelf aangaat, op zoek naar zelfaanvaarding en herwonnen liefde.

Aanvankelijk maakte ze een erg minimalistische versie van de nummers, om ze tot op de basis naakt te kunnen horen. In een tweede stadium werkte ze deze samen met producer John Congleton en een veertienkoppig orkest verder uit.

Om je hart en ziel de nodige portie emotionele voeding te geven, kan je op 7/2/2020 terecht in De Roma in Antwerpen, waar Angel Olsen een (eerder zeldzaam) solo-optreden doet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More