Home Belgisch 30 jaar Pump Up The Jam!.

30 jaar Pump Up The Jam!.

by Nel Mertens

In de hoogdagen van de new beat was er in 1989 de debuutsingle Pump Up The Jam van Technotronic. De drijvende kracht hier achter kwam uit Aalst en Jo Bogaert zette hiermee meteen een culthit neer. Het nummer sloeg meteen wereldwijd aan en kwam in de meeste landen op nr. 1 te staan.

Op het podium stond Felli Killingi te rappen, maar in de studio deed de Zaïrese Manuela Kamosi (Ya Kid K) het (dat is de oudere zus van Karoline Kamosi, die later zelf bekend werd onder de naam Leki). Wereldwijd werden van het nummer 3.5 miljoen exemplaren verkocht.

Technotronic bracht nadien nog enkele singels uit en een tweede album Body To Body die het succes van Pump Up The Jam niet konden evenaren. Toch verkocht Technotronic wereldwijd meer dan 14 miljoen singles en albums. Cijfers waar hedendaagse muzikanten alleen maar kunnen van dromen… Net zoals de openingsact te mogen zijn in de jaren ’90 bij Madonna’s Blond Ambition Tour.

Wil je zelf creatief aan de slag met Pump Up The Jam? Dan is de StuBru-wedstrijd wellicht iets voor jou: Studio Brussel zoekt muzikale luisteraars die een eigen versie van het nummer willen maken.

Van singer-songwriters tot rappers, dj’s, bands of fanfares. Iedereen mag meedoen, zolang je maar een creatieve remake van het nummer maakt. Het winnende nummer wordt officieel uitgebracht door Universal én krijgt airplay op Studio Brussel. Daarbovenop krijg je ook een unieke vinyl met jouw winnende versie.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More