Home Grensverleggers Uitheems Geduister #22

Uitheems Geduister #22

by Nel Mertens

Stop! Nu nog niet! Blijf nog even buiten, geniet van de eerste zonnestralen op je donkere ziel en als ze onder gaat, laat dan pas het Uitheems Geduister over je heen gaan. Deze week met nieuws van Amnistia, The Lost Tapes, Laut Fragen, Leathers en Lacrimosa.

AMNISTIA
Hun naam verwijst zowel naar een programma als naar een filosofie en betekent amnestie (kwijtschelding). De Duitse bodywaveband verlost de bandleden hiermee van enige vorm van passiviteit of inactiviteit en schenkt hen de vrijheid tot creativiteit. Het is een uitlaatklep en het resultaat is hun verdict dat ze omzetten in geluid. Amnistia brengt hun nieuwe album Black Halo uit op 28 maart, maar liet deze week alvast de tweede single en titeltrack, Black Halo op ons losEen nummer met ruime soundscapes en een vuil kantje, dat het rotten van de (vermomde) maatschappij wel mooi weergeeft.

‘ʙŁ₳Ϛҟ ᾞΛḺȱ – trapped in a ΜīƝĐ with a conscience – freedom is going nowhere !’

Het is digitaal verkrijgbaar en in een luxe boxset (gelimiteerd aantal). In deze box vind je het cd-album Black Halo, de exclusieve bonus-cd Black Halo Encores met tracks die niet op het album staan en remixen, een t-shirt en een set postkaarten.

Facebook / Website

THE LOST TAPES
Uit Aachen (DE) is er nieuws van The Lost Tapes, want zij hebben hun tweede plaat Inconvenience (bij Rockstar Records) klaar. Als je van hun eerste hield, vind