Home LiveFoto's WE ARE OPEN Antwerpen, Trix (08/02/2020)

WE ARE OPEN Antwerpen, Trix (08/02/2020)

by Luminous Dash

De tweede dag van We Are Open was meer gitaargericht zoals dat heet. Inderdaad meer noise, en in de kelder één schlagerkoning (twee keer raden over wie we het hebben). Net zoals op de eerste dag was de keuze verschroeiend. Wederom liep onze fotografe de benen van onder haar lijf om zowat alles op foto te kunnen vastleggen. Jouw recensent van dienst deed dat niet, omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat recensies op basis van een set dienen te gebeuren en niet door een paar minuten ergens binnen te komen piepen. Zoals vorige keer gezegd: uit respect voor de artiest, maar ook voor de lezer.

ARABNORMAL

The Hickey Underworld is dood, leve Arabnormal. Samen met Niek Meul, Damien Vanderhasselt van Millionaire, de altijd wel ergens aanwezige Sjoerd Bruil heeft Younes Faltakh een nieuw rockmonster uit zijn mouw geschud, en het werkt! Volgende week verschijnt hun debuut, en de aardig gevulde zaal verried dat het publiek daar interesse en oren naar heeft. Snoeihard, maar melodieus. Poppy (nou ja, wat wij als poppy zien), maar met veel hoeken af. Live een killer, maar met zo’n band verwacht je dat ook. Vernieuwend is het allemaal niet, moet ook niet, maar meer dan overtuigend genoeg om nu al te stellen dat Arabnormal een blijver is in de Belgische scene.

HOFFMAN

YOUFF

Youff. Al jaren synoniem voor oorverdovend lawijt. Sinds een tijdje met vijf, en dus logischerwijs nog meer decibels. De spastische dansmoves van zanger (of bruller zo je wil) Michiel De Naegel doet bij momenten denken aan Ian Curtis. Intens dus. Muzikaal zit er zo wat van alles in, maar toch klinkt het ontzettend Youff. Het soort muziek waar een doorsnee mens niet wil mee opstaan (we gaan er zelfs vanuit dat een doorsnee mens er überhaupt niet wil naar luisteren), maar één van de meest imponerende bands die je onder Belgische vlag vindt. Adrenalinestoten die je lijf doen sidderen en beven. Youff blijft wie ze zijn, en dat is maar goed ook.