Home Grensverleggers THE SOFT MOON Brussel, Botanique (17/05/2015)

THE SOFT MOON Brussel, Botanique (17/05/2015)

by Luminous Dash
IMG_0210 (2)

Als je vanavond naar de Museumzaal van de Botanique in Brussel was afgezakt om met een opgewekt en vrolijk gevoel de zaal te verlaten, dan was je eraan voor de moeite. Kwam je echter voor dreunende beats die zo konden dienen als soundtrack voor één of andere nihilistische film, dan was je op het concert van The Soft Moon net wél op het juiste adres.

Deze band is oorspronkelijk gestart in Oakland, Californië, maar heeft zeker niet de ambitie om de zo typische zuiderse beachy klanken te exporteren vanuit de Golden State. De exacte sound die ze brengen is echter moeilijk in één vakje thuis te brengen, maar je kan er elementen in terugvinden van dark wave, post en synthpunk en zelfs hier en daar een snuifje noise en psychedelica. Niet echt de muziek dus om op een zomerse BBQ in de tuin te spelen. Misschien ook net daarom dat hij momenteel sinds een jaar resideert in het koelere maar hippe Berlijn.
Enige vaste man, en tevens oprichter van The Soft Moon, is producer, singer-songwriter, synth- en gitaarman Luis Vasquez die met het project is gestart in 2009. Vasquez heeft nooit de ambitie gehad om de grote massa te bereiken of te “pleasen”. Het artistieke stond steeds op het voorplan, maar progressief is deze man er wel in geslaagd om dé revelatie te worden binnen de donkere en moody muziek.

IMG_0241

N