Home Festival Rock Werchter (08/07/2018)

Rock Werchter (08/07/2018)

by Luminous Dash

De vierde dag van Werchter vraagt om wat reflectie. De zon was alle dagen een hoofdrolspeler en dat was fantastisch. Herman Schueremans stelde de affiche samen en zag ongetwijfeld net als wij dat het goed was. Een pluim voor de organisatie. Eén puntje van kritiek toch: het is erg sneu dat de tenten sluiten eenmaal het optreden is begonnen. Het nieuwe podium The Slope was een heel leuke plek. Er was lekker en gevarieerd eten en drank: de Willy Nacho’s en de mocktails met Ice Tea waren onze favoriet. De oplaadpunten en de waterverstuivers waren zeer welgekomen. Tenslotte ook een pluim voor de mensen van De Lijn, de bussen reden zeer stipt.

Maar eerst nog het Luminous Dash-verslag van dag 4. Anders dan andere dagen startte die dag voor ons pas in de late middag.

The Barn 15:45 – 16:45   George Ezra

De wet van de tenten op Werchter: als het optreden gestart is, mag je enkel de zaal nog uit. Wij waren er om 15.48 dus de deuren waren al toe. Het gevolg: geen George Ezra verslag maar wel ééntje van Kaleo.

Main Stage 15:45 – 16:45   Kaleo

Critici hebben allerlei meningen over Kaleo: niet geloofwaardig, de zanger is te afgeborsteld, etc. Natuurlijk het is een vreemd gegeven:  bluesrock à la The Black Keys en Kings Of Leon uit… IJsland. De vraag was of zo een band een interessante show kan brengen met slechts één plaat en één bekend nummer. Maar ja, wij zijn ook fan natuurlijk Way Down We Go .Vorig jaar moest de groep op het allerlaatste moment verstek geven voor Rock Werchter wegens medische problemen van zanger-gitarist JJ Julius Son, ze kregen een herkansing en het was mooi.

Klub C 18:45 – 19:45   Rone

Op de vierde dag van Werchter ben je al eens je oriëntatie kwijt. Ons overkwam het omstreeks 18:25. Benieuwd naar hoe Amazons zou klinken, gingen we zitten in de Klub C. Juist, we hebben het gemerkt want omstreeks 18:45, kwam daar een mannetje muziek maken met een soort touchscreen waarmee hij muziek kon maken. Het deed ons wat denken aan Kraftwerk, maar het was toch ook iets helemaal anders. Rone is een producer/componist is die hot is in Frankrijk. Hij werkte samen met Jean -Michel Jarre en  The National. Muziekstijl: beats, beats, beats. De zaal ging instant compleet uit zijn dak. Leuk voor een paar nummers maar niet voldoende ons ding om NIN voor te missen.