Home Festival Rock Werchter (07/07/2018)

Rock Werchter (07/07/2018)

by Luminous Dash

Dag 3 op Werchter was de dag van de hamer. Enkele dagen minder slaap begon zich te wreken, overal op het terrein lagen mensen te slapen. Het terrein begon ondertussen meer op een strand dan op een wei te gelijken. Overal zaten mensen op opgeblazen strandzetels te genieten van zon, muziek en cocktails.

Main Stage 15:20 – 16:20   Stereophonics

Op het warmste punt van de dag spelen is niet zo leuk, maar je hoeft het er niet zo dik op te leggen. Ook het publiek had er last van. Geen hoogtepunten en ambiance. Misschien nog eens opnieuw proberen bij lagere temperaturen.

The Barn 16:00 – 17:00   The Breeders

The Breeders zijn weer eens terug van weer weggeweest. De zussen Kim en Kelly Deal hebben met All Nerve acht jaar na Mountain Battles nog maar eens gewaagd om een album uit te brengen. Op deze nieuwe staan een paar goede nummers zoals Spacewoman en MethaGoth maar het overgrote deel is opvulsel en recyclage van 90’s- nummers. Stiekem hopen we dus dat ze in de Barn vooral het oudere werk zouden spelen.

Het publiek is ongeduldig enthousiast, het is duidelijk dat de band nog veel aanhangers heeft. New Year mag aftrappen en jammer genoeg wordt al snel duidelijk hoe de rest van de set zal verlopen. Het geluid zit niet goed, de bandleden spelen rommelig. En ja we weten dat dit nu eenmaal bij punk hoort, maar trop is teveel. De zussen Deal liggen constant aan hun instrumenten te prutsen en de zang van Kim haalt zelfs geen middelmatig niveau, ze lijkt constant buiten adem en is bij wijlen onverstaanbaar. Tussen de nummers door zijn er veel te lange stiltes af en toe opgevuld met een poging tot stoere taal van Kim. De tent loopt dan ook stilaan leeg en hier en daar horen we de teleurstelling bij de festivalgangers. Het is niet al kommer en kwel, er zijn een paar lichtpuntjes Divine Hammer kon ermee door. I Just Wanna Get Along, dat door Kelly wordt gezongen, springt eruit en haalt een degelijk niveau en het onverwoestbare Cannonball mag er ook wezen hoewel we al betere liveversies gehoord hebben. Zelfs in de nostalgische bui waarin we naar dit optreden vertrokken, na meer dan 30 jaar hadden we toch iets meer verwacht dan wat we hier te horen kregen.

The Slope -17:55-18:30 Faces on TV

Verzet naar zaterdag vanwege de voetbal moet Jasper Maekelberg het met zijn Faces On TV opnemen tegen MGMT. Dit blijkt geen probleem te zijn want het is al drummen voor een plaatsje voor en naast The Slope om kwart voor zes in de onophoudelijk broeiende zon. Maar we gaan niet klagen en hebben het er graag voor over om eens te gaan luisteren naar de Belgische groep waar zoveel heisa over gemaakt wordt. Maekelberg, mister cool himself, komt op met Sander Verstraete, Ruben Vanhoutte en multi-instrumentaliste Dienne Bogaerts. Sommigen kennen haar misschien ook van haar eigen band Lili Grace (die trouwens ook helemaal niet slecht is, zoek het zeker eens op!).

Looking Glass, met de eigenzinnige geluidjes en blazers, maakt onmiddellijk duidelijk dat Maekelberg iets te maken heeft met Balthazar en