Home Live UMM Gent, Concertfilm Minard (16/04/2021)

UMM Gent, Concertfilm Minard (16/04/2021)

by Bart Verlent

Na een creatieve pauze van anderhalf jaar is UMM er terug met nieuwe muziek. Op vrijdag 23 april verschijnt hun ep Libra. De ep klinkt, volgens de band, ruwer en eerlijker dan hun vorige werk. In 2019 debuteerden Lise Daelemans en haar band met de ep The Good Side waarop ze speelse synth-pop brengen met een experimenteel kantje. We waren benieuwd hoe UMM anno 2021 klinkt en dus keken we uit naar de livestream vanuit de Gentse Minard Schouwburg.

© Democrazy

UMM zou vorig jaar op tournee gaan door Oostenrijk, Duitsland en België als voorprogramma van Gazelle & The Bear. Door corona ging dat helaas niet door. Het was dan ook al even geleden dat de volledige band nog eens samen had opgetreden. Vorig jaar kregen we UMM wel nog te zien tijdens een aantal livesessies in duo bezetting.

Voor de livestream werkte de band samen met regisseur Tobi Jonson die dat in het verleden ook al deed met Eefje De Visser, J. Bernardt en Warhola en die heel wat van de livestreams verzorgde voor De Handelbeurs. De muzikanten zaten in een cirkel op het podium, zodat je de interactie tussen hen perfect kon zien.

UMM opende m