Home Belgisch RICHARD SPAVEN TRIO + NEXT.APE Opwijk, Nijdrop (10/10/2019).

RICHARD SPAVEN TRIO + NEXT.APE Opwijk, Nijdrop (10/10/2019).

by Sigi

In de Nosta in Opwijk was het gisteren drummen (pun very much intented!) want je kreeg, back to back, 2 toonaangevende drummers en hun band te zien. Het werd bijgevolg een avondje vol breakbeats, hiphop maar vooral straffe grooves en songs. Want drummers of niet: Richard Spaven, gekend van onder andere Flying Lotus, José James en Gregory Porter en  Antoine Pierre (Taxiwars!) weten verdomd goed hoe ze een nummer moeten ineen boksen.

Richard Spaven en zijn Trio openden de debatten. Spaven had zich omringd met 2 topmuzikanten die perfect op elkaar waren ingespeeld. Het werd een aanstekelijk optreden vol breakbeats die de bassist en gitarist feilloos aankleden met de nodige melodische lijntjes. Denk daar nog een puike selectie aan samples bij en je weet dat je een dot van een optreden had.

Vooral zijn samenwerking met Flylo had de nodige sporen achtergelaten. Beats rechtstreeks uit de 22ste eeuw werden quasi achteloos de zaal ingestuurd. En zijn kompanen legden er al even relaxt een waanzinnige groove overheen.

Spaven mikte wel meer op de groove dan de song, maar zijn muziekjes waren wel iedere keer spot on. De man was opmerkelijk op zijn gemak, daar in Opwijk. Grapjes alom, het publiek prijzen, het zorgde voor een geweldige sfeer. “I know a hiphop crowd when I see one”, vertrouwde hij ons