Home LiveFoto's JAZZ IN’T PARK Gent (04/09/2021)

JAZZ IN’T PARK Gent (04/09/2021)

by Björn Comhaire

Ook op dag drie van het gratis Gentse festival Jazz In’t Park waren we aanwezig in het prachtige Frans Tochpark in Gentbrugge. Op het programma een eerder “klassiek” pianojazztrio, een familieband met één van de beste jazzdrummers ter wereld en een stel jonge snaken die grooven als een stoomtrein die rijdt op James Brown-kool.

Baz Trio © Björn Comhaire

Het in Brussel gedomicilieerde Baz Trio rond de Spaanse bassist Basile Rahola mocht de avond openen met hun op klassieke jazz gestoelde composities. Het internationale gezelschap met in de rangen ook de Tunesische pianist Wajdi Riah en de Franse drummer Oscar George, speelde een mix van eigen werk en jazz standards met een licht oriëntaalse afkruiding.

Wajdi Riah © Björn Comhaire

Niets baanbrekends of radicaal vernieuwends maar dat is ook niet wat de heren betrachten. Ze moeten het hebben van subtiele accenten (zoals de fluitende begeleiding door pianist Wajdi Riah) en kleine, soms onverwachte wendingen. Een prachtige opener vóór het steviger werk van The Gallands ons schamele haardos in de war kwam blazen.

Oscar George © Björn Comhaire
Basile Rahola © Björn Comhaire
Wajdi Riah © Björn Comhaire

The Gallands dat zijn vader en drummer Stéphane Galland, zoon en toetsenist Elvin Galland en de indrukwekkende bassiste Louise van den Heuvel. Drie uitmuntende muzikanten al is het toch vooral Stéphane die met de meeste aandacht gaat lopen. We lieten ons vertellen dat de man makkelijk vijf-zes uur per dag oefent op zijn drums (en dat al meerdere decennia lang) en dat merk je er ook aan! Wat een virtuoos en wat een perfectionist ook!